Jó lesz-e megöregedni Magyarországon?

Jó lesz-e megöregedni Magyarországon?

2019. 07. 02.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A mainál sokkal erőteljesebb és hatékonyabb öngondoskodás nélkül Magyarország egy-két évtizeden belül "nem vénnek való vidék" lehet. Ideje szembenéznünk a jövő valóságával, amíg módunkban áll változtatni!

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával vagy egyéb ellátásával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

 

A mainál sokkal erőteljesebb és hatékonyabb öngondoskodás nélkül Magyarország egy-két évtizeden belül "nem vénnek való vidék" lehet. (Emlékeznek még a Cormac McCarthy regényéből a Coen-fivérek által rendezett 2007-es hatalmas sikerű filmre, amelynek “Nem vénnek való vidék” volt a címe?)

Nem véletlen, hogy jelenleg a magyar állam háromféle nyugdíjcélú megtakarítást is adójóváírásokkal támogat, emellett a pénzügyi tudatosság erősítését célzó programot indított és szeptembertől várhatóan nyugdíjcélú államkötvények kibocsátására is készül!

Az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjfizetés és a nyugdíjelőtakarékossági számlára történő befektetés mellett a nyugdíjbiztosítási szerződések alapján elhelyezett megtakarítások után is kérhető a befizetett személyi jövedelemadóból a megtakarítás 20%-ának megfelelő összeg jóváírása (a háromféle előtakarékosságra idén is összesen 280 ezer Ft erejéig).

A rendkívül sikeresnek bizonyult, sávos kamatozású új állampapír, a Magyar Állampapír Plusz csak ötéves futamidejű, ezért nem is nyugdíjcélú államkötvényként hirdetik. Hamarosan sor kerülhet azonban a kifejezetten nyugdíjcélú előtakarékosság keretében vásárolható hosszú tartamú állampapírok kibocsátására is, amelyeknek persze – éppen a hosszú tartam miatt – nehéz lesz megismételni a MÁP Plusz sikerét, de a kibocsátás terve is jelzi, hogy a nyugdíjcélú öngondoskodás szükségességének fölismerése minden szinten egyre nagyobb teret nyer.

Aki a biztonságot szereti – és ezért nem szeretne semmilyen befektetési kockázatot viselni -, vagyis aki később a hosszabb tartamú, nyugdíjcélú állampapír vásárlásán gondolkodhat, addig is mindenképpen nézze át azokat a kamatadó-mentességet és öröklési illeték alóli mentességet is nyújtó forintos és eurós nyugdíjbiztosítási megoldásokat, amelyeket a Grawe kínál a nyugdíjas éveikről kockázatmentesen előre gondoskodni kívánó ügyfeleinek.

 

 

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...