Először a történelemben

Először a történelemben

2019. 11. 22.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az emberi nem történetében először várhatjuk tömegesen azt, hogy megöregszünk és öregen egyre hosszabb ideig élünk tovább. Amilyen boldog hír, hogy tovább élhetünk, olyan gondot okozhat ez minden leendő idős embernek anyagi szempontból.

K Küldés K Nyomtatás

 

Először a történelemben

 

Az emberi nem történetében először várhatjuk tömegesen azt, hogy megöregszünk és öregen egyre hosszabb ideig élünk tovább. Az elmúlt ezer évben eleink születéskor várható élettartama a harminc évet sem érte el, ma ennek több, mint a kétszeresére számíthatunk.  

Egyelőre senki nem mer szembenézni azzal, mi történik majd, ha néhány évtizeden belül a lakosság többsége 90-100 éves koráig él majd, miközben szociális ellátórendszereink a múlt század első harmadában azzal a feltételezéssel épültek ki, hogy az emberek óriási többsége meghal, mire elérné a 60-70 éves életkorát, s ha esetleg eléri is a lakosság töredéke ezt az életkort, utána nem él majd hosszú ideig. 

Egy dolog biztos: az öregedés minden vetületének lesz a jövőben pénzügyi következménye, amelyre időben fel lehet és fel is kell készülnünk.

Amilyen boldog hír mindannyiunknak, hogy tovább élhetünk, olyan gondot okozhat ez minden leendő idős embernek anyagi szempontból, hiszen egyre hosszabb inaktív - és sajnálatos módon nem mindvégig egészséges - életszakasz finanszírozásáról kell gondoskodnunk. 

A jövőbeni anyagi nehézségek enyhítése érdekében elkerülhetetlen az öngondoskodás. Ennek egyik kézenfekvő eszköze lehet a Grawe nyugdíjbiztosítása, különösen azok számára, akiknek a megtakarított összeg biztonsága elsődlegesen fontos.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...