Ej, ráérünk arra még?

Ej, ráérünk arra még?

2019. 07. 02.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A kötelező szülőtartás minden gyermeket terhelhet a jövőben, ha a szülők nem hárítják el időben a gyermekeiket törvényszerűen fenyegető eltartási kockázatokat.

K Küldés K Nyomtatás

 


Ha személyes kérdése van a nyugdíjával vagy egyéb ellátásával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.
 

 

 


Ej, ráérünk arra még?


 

Ha a rossz magyar patópáli beidegződés szerint továbbra is elhessegetnénk az öngondoskodásnak még a gondolatát is, akkor  valószínűleg a legjobb szándékunk ellenére meghoznánk egy szörnyű járulékos döntést: a mi saját jövőbeni életünk gondját a gyermekeink nyakába varrnánk.

Ha nem lesz elegendő a nyugdíjunk és nem lesz elegendő megtakarításunk sem,  hogy idős korunkban is méltó életet élhessünk a lehető legjobb egészségben, akkor egyebek között a magyar Alaptörvény, a magyar Polgári Törvénykönyv és a magyar szociális törvény szigorú szülőtartási rendelkezései miatt a gyermekeink kötelezettségévé tesszük, hogy életünk végéig támogassanak minket.

Valóban ezt szeretnénk? A gyermekeink életét e mi gondjainkkal nehezíteni – akár évtizedeken át?

Nem véletlen, hogy a magyar állam is egyre inkább hajlik a nyugdíjcélú öngondoskodás lehetőségeinek támogatására, hiszen az előzetes megtakarítások révén enyhíthető az állami nyugdíjrendszerre nehezedő nyomás.

Az időskorra való felkészülés legfontosabb, sikeresen alkalmazható pénzügyi megtakarítási eszközei közé tartoznak a nyugdíjbiztosítások, amelyekre az állam továbbra is az éves megtakarítás 20%-ával egyező összegben személyi jövedelemadó-jóváírást biztosít, évi legfeljebb 130 ezer forint összegben.

A nyugdíjbiztosítások körében elsődleges választás lehet sokak számára a közel kétszáz éves sikeres múltra visszatekintő osztrák biztosító, a Grawe magyar leánya, a Grawe Életbiztosító Zrt. forintos és eurós hagyományos nyugdíjbiztosítása.

Aki a biztonságot szereti – és nem szeretne semmilyen befektetési kockázatot viselni -, mindenképpen nézze át ezeket a kamatadó-mentességet és öröklési illeték alóli mentességet is nyújtó nyugdíjbiztosítási megoldásokat!

 

 

 

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...