A jegybank és a nyugdíjrendszer - biztató kezdet

A jegybank és a nyugdíjrendszer - biztató kezdet

2022. 05. 24.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Magyar Nemzeti Bank közzétette a Fenntartható egyensúly és felzárkózás 144 pontja címet viselő javaslatcsomagját, amely a nyugdíjrendszer egyes elemeinek változtatását javasolja. Mennyire támogathatóak ezek a javaslatok?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a nyugdíjával, a nyugdíj megállapításával, számításával, emelésével, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Jazzy rádió Millásreggeli című műsorának május 23-i adásában beszéltem az MNB új javaslatcsomagjának a nyugdíjrendszert érintő elemeiről.

A Millásreggeli beharangozója:

"A Magyar Nemzeti Bank közzétette a Fenntartható egyensúly és felzárkózás 144 pontja címet viselő javaslatcsomagját, amely a nyugdíjrendszer egyes elemeinek változtatását javasolja. A jegybank javasolja a nyugdíjkorhatáron túli munkavállalás után járó nyugdíjbónusz emelését, a nyugdíjkorhatár várható élettartamhoz kapcsolását, és a nyugdíjszámítás módjának felülvizsgálatát. Mennyire ésszerű javaslatok ezek, és mi valósulhat meg belőle?

Farkas András, nyugdíjszakértő, a Nyugdíjguru"

A beszélgetést ide kattintva nézheti és hallgathatja meg.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...