Nyugdíj: mennyi a túl kevés vagy a túl sok?

Nyugdíj: mennyi a túl kevés vagy a túl sok?

2021. 01. 29.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A járulékfizetési felső határ megszüntetésének, a nyugdíjplafon hiányának, a degresszió erőtlenségének hatásairól beszéltem a Reggeli gyorsban.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

A Klubrádió ajánlója:

"Magától értetődő, hogy a kereset után fizetett járulék mértéke határozza meg a nyugdíj összegét. Azonban mivel nincs semmilyen érzékelhető szabályozás, ami a nyugdíj felső határát megszabná, egy szűk réteg igen magas nyugdíja terheli majd a nyugdírendszert. Farkas András nyugdíjszakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy aránytalanok a nyugdíjak közti különbségek. Csillapítás nélkül pedig csak tovább nő majd az öregségi nyugdíjak közti különbség."

A beszélgetés leiratát IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

Dr.Farkas András a nyugdíjak összegét befolyásoló tényezőkről a Reggeli Gyorsban


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...