Az ideiglenes özvegyi nyugdíjról dióhéjban

Az ideiglenes özvegyi nyugdíjról dióhéjban

2019. 04. 01.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az ideiglenes özvegyi nyugdíj az elhunyt halálának időpontjától számított egy évig folyósítható. Nem állapítják meg hivatalból, igényelni kell. A feltételeiről, az összegéről és egyéb fontos részletekről dióhéjban itt olvashat.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha ismerni akarja az özvegyi nyugellátással kapcsolatos jogait és a jogérvényesítés lehetőségeit, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News ingyenes heti hírlevelére!

 

Az ideiglenes özvegyi nyugdíj az elhunyt halálának időpontjától számított egy évig folyósítható. Abban az esetben viszont, ha az özvegy az elhunyt jogán árvaellátásra jogosult másfél évesnél fiatalabb gyermeket tart el, az özvegyi nyugdíj az árva 18 hónapos életkorának betöltéséig jár (ha ez későbbi időpont, mint az elhunyt halálától számított egy év), míg ha fogyatékos vagy tartósan beteg gyermeket tart el, a gyermek harmadik életéve betöltésének napjáig jár.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...