Növelhető-e a nyugdíj előtti álláskeresési segély, ha az év elején megszüntetik, majd rögtön újraigénylik?

Növelhető-e a nyugdíj előtti álláskeresési segély, ha az év elején megszüntetik, majd rögtön újraigénylik?

2022. 04. 12.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Lehet-e a nyes összege minden évben az aktuális minimálbér 40 százaléka? Igen, lehet. Vagy mégsem?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a nyugdíjvárományával, a nyugdíj előtti álláskeresési segéllyel, a nyugdíj számításával, a nyugdíjemeléssel vagy a nyugdíj növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A 24.hu hírportálon Tamásné Szabó Zsuzsanna kiváló cikkben foglalta össze a nyugdíj előtti álláskeresési segéllyel (nyes) kapcsolatos tudnivalókat, elsősorban azt, hogy igényelhető-e minden évben újra a nyes annak érdekében, hogy az összege ne a megállapítás évében érvényes minimálbér összegének a 40%-a legyen mindvégig, hanem a mindenkori minimálbér 40%-a, vagyis kövesse a minimálbér emelkedését.

Cikkében többször hivatkozik rám is.

A cikket ide kattintva olvashatja el.

 

A 24.hu illusztrációja a cikkhez
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...