Bezártak egy kiskaput a nyugdíj előtti álláskeresési segélynél, de emiatt többen lehetetlen helyzetbe kerülnek

Bezártak egy kiskaput a nyugdíj előtti álláskeresési segélynél, de emiatt többen lehetetlen helyzetbe kerülnek

2023. 02. 19.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Szigorodott a nyugdíj előtti álláskeresési segély (nyes) igénylése 2023. január 1-jétől. Ennek kapcsán nyilatkoztam a 24.hu portálnak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultsága növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

A nyugdíj előtti álláskeresési segély egyik feltétele szigorodott: csak akkor állapítható meg a nyes, ha az álláskereső a kérelme benyújtását megelőző három éven belül összesen legalább 45 napon át álláskeresési járadékban részesült.

Vagyis már nem „bármikor” kell meglennie a 45 napnyi álláskeresési járadéknak, hanem az igénylés előtt három éven belül.

E szigorítás kapcsán nyilatkoztam a portálnak, a velem folytatott beszélgetés alapján készült cikket ide kattintva olvashatja el.

 

 

A 24.hu illusztrációja a cikkhez
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...