Második élet

A kor szerinti diszkriminációról, az öregeket bántó előítéletekről

Az öregedő társadalmakban, különösen a pandémia kegyetlen tükrében, fölerősödnek az idősekkel szembeni bántó előítéletek. A munkaerőpiacon már 50 fölött érezhető az erőteljes (persze rejtett) életkori diszkrimináció. Tovább

A jövőjét mindenki képes újraírni

Nem a valóságot látjuk, csak azt, amit képesek vagyunk érzékelni és értelmezni belőle. Mintha mindannyian egy csak ránk jellemző kontaktlencsét viselnénk. A fejünkben a világ csak a miénk - de éppen ezért módosítható, átírható, újrateremthető. Tovább

BÚÉK 2021

Minden kedves nyugdíjas és leendő nyugdíjas Olvasómnak boldog, egészségben és sikerekben is gazdag, vírusoktól mentes új esztendőt kívánok! Tovább

Hogyan hozzunk MINDIG jó döntéseket?

A podcast beharangozójából: "Hogyan hozzunk meg egy nehéz döntést? Milyen befolyásoló tényezők vannak? A döntéshozatal pszichológiája kapcsán kértem meg Dr. Farkas Andrást, hogy ossza meg erről a gondolatait." Tovább

Hogyan hat a világjárvány az élettartamra, az életminőségre, a gondolkodásra, a gazdaságra és a jövőnkre?

Megállíthatja a várható élettartam száz éve töretlen növekedését a koronavírus? A globális gazdaság vírustól szaggatott értékláncait milyen gyorsan sikerül majd helyreállítani? A nemzetközi együttműködés helyett a nemzeti elzárkózás kora következik? Tovább

Érted telik minden kehely

A Húsvét Ünnepére, a Költészet Napjára és a Koronavírus Gaz Uralmának Mielőbbi Megdöntésére ajánlom értő figyelmébe a száz éve készülő regényem kulcsfejezetét, amely segíthet átvészelni Önnek is e nehéz időket. Tovább

Három új GasztroFlo'w egyperces

A GasztroFlo'w három új egyperces videójában jeges és csirkés praktikákról beszél a GasztroFlo'w háziasszonya, Flóra lányom. Tovább

Két új GasztroFlo'w egyperces a Hasselback-technikáról és a steak-sütési praktikákról

A GasztroFlo'w két új egyperces videójában Flóra lányom a Hasselback-technikával készülő sült krumpliról, sült édesburgonyáról, egyéb sült zöldségekről, valamint a steak-sütés egy-két fontos trükkjéről beszél. Tovább

Hagyma, sonka, szalonna: három finom ötlet

A GasztroFlo'w három új egyperces videójában Flóra a hagymapárolás, a szendvicskészítés és a krumplirózsa-alkotás egy-egy finom kis titkába avat be minket. Tovább

Elindult a GasztroFlo'w új sorozata

A GasztroFlo'w főzőblog új sorozatában Flóra egy sor okos konyhai praktikát mutat be egyperces videóiban - nem csak nagymamáknak... Tovább

Kérem, várjon... Kérem, várjon...