Szeressük az életkorunkat!

Szeressük az életkorunkat!

2016. 07. 25.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Trend FM rádióban Érczfalvi András szerkesztővel beszélgettem az időskor új megközelítéséről két frissen megjelent könyv apropóján, ajánlom szíves figyelmükbe!

K Küldés K Nyomtatás

A közelmúltban két érdekes könyv is megjelent az időskor új szemléletéről. Rudi Westendorp holland gerontológus "Öregség öregedés nélkül - hosszú élet és vitalitás" című könyve (Libri Kiadó) a hosszú és boldog élet lehetőségeit elemzi biológiai és orvosi szempontból, kiváló társadalmi kitekintéssel. Anne Karpf szociológus "Hogyan szeressük az életkorunkat?" (hvg könyvek) című olvasmányos kötetében arról ír, mennyire meghatározza az öregedésről vallott nézeteinket a történelmünk és a kultúránk, s pontosan ezért van esélyünk változtatni az időskorral kapcsolatos rossz előítéleteinken. E két könyv apropóján beszélgettem a Trend FM rádió Délutáni Monitor - Öngondoskodás című műsorában Érczfalvi András szerkesztővel az öregedés magyarországi környezetéről, az időseket övező, lappangó kor-sovinizmusról, az öregkort megkeserítő furcsa "temporális rasszizmusról", s arról, mit lehet ez ellen tenni itthon a boldogabb és elégedettebb időskor érdekében. A műsort itt hallgathatja meg, érdemes :-)

 

DrFarkas András TrendFM 20160725


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...