
Unokaváró falatkák a GasztroFlo'w-ban
GasztroFlo'w: Unokaváró falatkák
Az ünnepek közeledtével remélhetőleg egyre sűrűsödnek az unokák látogatásai a nagyszülőknél - s az unokák mindig éhesek a nagyi főztjére! A GasztroFlo'w legfrissebb adásában ínycsiklandó unokaváró falatkák készítésének titkait leshetjük el Flórától.
Receptek:
Szuperpolip
virsli
mozzarella sajt
krumplipüré
húsnyárs fából
Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa/panko morzsa
A virslinek a két végét levágom. Az egyik oldalát a videóban bemutatott módon bevágjuk. A mozzarellát kockára vágjuk. A húsnyársra felhúzzuk a virslit, a tetejére helyezzük a sajtot. A frissentartó fóliát a pultra helyezzük és ráhalmozzuk a krumplipürét. Beborítjuk a virslinyársat és lezárjuk a fóliával. Lefagyasztjuk. Miután megfagyott panírozzuk be és süssük ki forró olajban.
Skót tojás
2 tojás
150 g marhahús darálva
só, bors
majonéz
Worchester szósz
panírmorzsa, hogy jó állaga legyen
A tojásokat 5 percig főzzük, majd sokkoljuk jeges vízben. A tojást csak akkor helyezzük a vízbe, ha az már forr. A tojás ne legyen hideg!
Készítsük el a fasírtot. Burkoljuk be a tojásokat a fasírttal. Panírozzuk be és rántsuk ki. Sokkal több időre van szüksége, mint egy sima fasírtnak. Legyen egyenletes és vékony a húsréteg a tojás körül. Esetleg próbáljuk ki fürjtojással is. Úgy kisebb és mutatósabb is. A fürjtojás sokkal hamarabb elkészül, kb 2 perc alatt.
Jó étvágyat!