Gasztroflo'w: Karfiol-pizza
A GasztroFlo'w új adásában Flóra a karfiol-pizza készítését mutatja be. Mennyei íze van :-)
Flóra receptje:
"Karfiol-pizza, azaz az egészséges szuperebéd
1 fej karfiol (lehet brokkoli is)
4 fej fokhagyma préselve
1 tojás
só, bors
1 bögre sajt (parmezán, trappista, cheddar, gruyere)
friss fűszernövények (kakukkfű, bazsalikom, rozmaring)
Feltétek: amit Ti szerettek :)
A karfiolt főzzük elő, de azért legyen még tartása a zöldségnek. Zúzzuk le konyhai robotgépben. Egy tiszta konyharuha segítségével facsarjuk ki a maradék nedvességet. A karfiolt keverjük össze a többi hozzávalóval és egyengessük el egy tepsin. 180 fokon süssük elő, nagyjából 20 percig.
Utána kenjük meg a paradicsomszósszal és tegyük rá a többi hozzávalót ízlés szerint. További 10 perc sütés és már kész is a szuperebéd/szupervacsora.
Paradicsomszósz:
kb. 2 dl paradicsomszósz
fokhagyma ízlés szerint (1-2 db préselve)
fűszernövények
esetleg 1 kisebb fej vöröshagyma
A hagymákat megfuttatjuk egy kevés olíva olajon, majd jöhet a paradicsomszósz. Egy forralás után, miután már lehúztuk a tűzről a szószt, akkor tegyük bele a friss fűszernövényeket. Ne főzzük pépesre, jól áll neki, ha picit darabos.
Jó étvágyat!
Instagramon megtaláltok: @annaflor.farkas néven.
Az elkészült ételekről várom a beszámolókat: floragasztrovilaga@gmail.com
A kép és hanganyag bármilyen felhasználása szigorúan tilos és engedélyköteles."