Az öregedés óriáshullámáról

Az öregedés óriáshullámáról

2017. 04. 29.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Minden fejlett országban az idősek aránya nő a leggyorsabban. Soha nem volt ilyen helyzet az emberi történelemben, a kormányzatok sehol sincsenek felkészülve az elöregedés következményeire. Erről beszéltem a Trend FM rádió Közeljövő című műsorában.

K Küldés K Nyomtatás
Iratkozzon föl az INGYENES HETI HÍRLEVELEMRE, hogy időben értesüljön a nyugellátásokat érintő fejleményekről és lehetőségekről!

 

Milyen jövőben élünk majd 10-20 év múlva? Hogyan hat a modern társadalmak életére az, hogy egyre többen és hosszabb ideig élünk idősen, miközben egyre kevesebb aktív korú dolgozó vállára nehezedik a gazdaság és a társadalom működtetése, az exponenciálisan növekvő költségek - nyugdíj, egészségügy, szociális ellátás -  fedezetének előteremtése? Tovább szakadhatnak-e a társadalmak a hihetetlenül gazdagok maroknyi kisebbségére és a mélyszegénység bugyraiban vergődő milliók óriási többségére? Fenntartható-e a társadalmi nyugalom és a béke a következő évtizedeket ostromló demográfiai szökőárban? Ilyen kérdésekről beszélgettem a Trend FM rádió Közeljövő című műsorának 2017. április 28-i adásában Érczfalvi András szerkesztővel. Ajánlom szíves figyelmébe!

Dr.Farkas András a öregedés következményeiről Trend FM 20170428


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...