Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

2020. 04. 09.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves Olvasómnak!

K Küldés K Nyomtatás

 

Minden kedves Olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket kívánok - és mindenekfelett kitartást, jó kedélyt, vírusmentességet és önfegyelmet a koronavírus világjárvány globális veszélyhelyzetében!

Mindenki különösen figyeljen oda idősebb hozzátartozóira, hiszen ők az elsődlegesen veszélyeztetett emberek, és nem csak a részükre történő bevásárlásra, a gyógyszerek kiváltására gondolok, hanem a velük való folytonos kapcsolattartásra is. A telefon, a messenger, a chat, a facetime, a skype és még ezer másik kommunikációs megoldás működik, használjuk őket, tanítsuk meg szüleinket, nagyszüleinket a számukra legkényelmesebb program vagy applikáció használatára.

Az idős hozzátartozóinkkal való kapcsolatnak egészségmegőrző hatása van - sőt, szó szerint életmentő is lehet, ha a hozzátartozónk egyedül él. Az orvosi kutatások szerint az öregkori magány olyan egészségromboló hatású, mintha a magányos idős ember minden áldott nap elszívna 15 szál cigarettát! A magány nagyságrendekkel pusztítóbb erejű, mint a koronavírus. 

Így ha a saját hozzátartozóink mellett ismerünk olyan idős embert is, aki egyedül él és akiről tudjuk, hogy nincs olyan rokona, aki tartaná vele a kapcsolatot - több, mint hatszázezer magányos öreg él köztünk szinte láthatatlanul Magyarországon -, akkor fogadjuk őt képletesen örökbe nagyiként vagy dédiként - legalább a járványveszély elmúltáig...

Áldott Húsvéti Ünnepeket!

Pixabay
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...