Gasztroflo'w: Sunday Brunch
Vasárnapi villásreggeli
A Gasztroflo'w új videójában Flóra egy finom vasárnapi villásreggelit (Sunday Brunch) készít.
Sunday Brunch, azaz a vasárnapi villásreggeli hozzávalói
Őzgerincformához, 3 fő részére
9 db toastkenyér (ez lehet bármilyen, tehát gluténmentesen is működik a recept)
9 szelet sonka/szalámi/kolbász (ez a minimum adag, duplázhatjuk, hogy még laktatóbb legyen)
9 szelet sajt (reszelt sajtot is használhatunk nyugodtan)
Dúsíthatjuk rukkolával/ spenótlevelekkel a rétegek között, a tetejére 3 db tojást ütünk a videóban bemutatott módon.
A sajtmártás alapja a besamel:
2 ek. vaj
2. ek liszt
250 ml tej (langyos, minimum szobahőmérsékletű)
só, bors
friss szerecsendió
200 g reszelt sajt, amit kedvelünk - én trappistát és cheddart használtam (lehet gruyere, parmezán, roquefort vagy gorgonzola)
180 fokon, alsó-felső sütési fokozatban süssük lefedve 25-35 percig (mennyiségtől is függ a sütési idő!) vagy fedetlenül 8-10 percig (szintén függ a mennyiségtől is!)
Tálaljuk zöldségekkel, friss gyümölcslével!
Jó étvágyat!