Flóra a konyhában
GasztroFlo'w: Rántva minden jobb!
A GasztroFlo'w legújabb videójában rántott finomságok elkészítéséhez kaphatunk szakavatott segítséget Flórától.
Rántva minden jobb receptek:
Rántott cukkini
1 kg cukkini
A cukkinit hámozzuk meg, vágjuk fel ujjnyi vastag karikákra és sózzuk be. Hagyjuk, hogy egy kis vizet eresszen, így sokkal finomabb lesz kirántva.
A panír szokásos módon, liszt és tojás. A zsemlemorzsa helyett itt panko morzsát használjunk és reszeljünk bele parmezánt ízlés szerint.
Rántott karfiol
800 gramm karfiol
Vágjuk fel a karfiolt ujjnyi vastag szeletekre, hogy szép metszeteket kapjunk és főzzük elő sós vízben. Nem kell teljesen puhára.
Panírozásnál a tojásokhoz adjunk reszelt citromhéjat, kb, 3 tojáshoz 1 egész citrom nyugodtan mehet. A zsemlemorzsához adjunk közepesen finomra tört natúr kukoricapelyhet.
Rántott sajt
Lehet gouda/edami/trappista
Vágjunk a sajtokból vastagabb hasábokat és panírozás előtt fagyasszuk le őket. Így könnyebb lesz vele dolgozni és a sülés közben sem folyik ki a sajt idő előtt.
A zsemlemorzsa mellé adjunk tökmagot/ szezámmagot/ mandulát / diót. Ízlés kérdése, hogy mennyire finomra aprítjuk a magvakat a panírban.
Kókuszos bundás csirkemell/ pulykamell
800 g husi
Dolgozzuk fel a húst és vágjuk hosszabb csíkokra, de ne túl vékonyra.
A panko morzsába keverjünk kókuszreszeléket, kókuszchipset. Nem lehet elrontani az arányokat, mert a kókusz jó :)
Használjunk napraforgó olajat a sütéshez, hevítsük 180 fokig és indulhat a buli.
Tálalásnál tegyünk mellé 1-2 mártást. A tejfölt bolondítsuk egy kis lime levével és héjával. A sajt és husi mellé pedig készítsünk piros bogyós gyümölcsből mártást.
Jó étvágyat!