Gasztroflo'w: Karfiol-pizza

Gasztroflo'w: Karfiol-pizza

2018. 10. 02.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A GasztroFlo'w új adásában Flóra a karfiol-pizza készítését mutatja be. Mennyei íze van :-)

K Küldés K Nyomtatás

 

Flóra receptje:


"Karfiol-pizza, azaz az egészséges szuperebéd


1 fej karfiol (lehet brokkoli is)
4 fej fokhagyma préselve
1 tojás
só, bors
1 bögre sajt (parmezán, trappista, cheddar, gruyere)
friss fűszernövények (kakukkfű, bazsalikom, rozmaring)
Feltétek: amit Ti szerettek :)


A karfiolt főzzük elő, de azért legyen még tartása a zöldségnek. Zúzzuk le konyhai robotgépben. Egy tiszta konyharuha segítségével facsarjuk ki a maradék nedvességet. A karfiolt keverjük össze a többi hozzávalóval és egyengessük el egy tepsin. 180 fokon süssük elő, nagyjából 20 percig.


Utána kenjük meg a paradicsomszósszal és tegyük rá a többi hozzávalót ízlés szerint. További 10 perc sütés és már kész is a szuperebéd/szupervacsora.


Paradicsomszósz:
kb. 2 dl paradicsomszósz
fokhagyma ízlés szerint (1-2 db préselve)
fűszernövények
esetleg 1 kisebb fej vöröshagyma
A hagymákat megfuttatjuk egy kevés olíva olajon, majd jöhet a paradicsomszósz. Egy forralás után, miután már lehúztuk a tűzről a szószt, akkor tegyük bele a friss fűszernövényeket. Ne főzzük pépesre, jól áll neki, ha picit darabos.

Jó étvágyat!

Instagramon megtaláltok: @annaflor.farkas néven.
Az elkészült ételekről várom a beszámolókat: floragasztrovilaga@gmail.com

A kép és hanganyag bármilyen felhasználása szigorúan tilos és engedélyköteles."
 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...